Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vozidlo s pěti lidmi havarovalo na střechu do potoka

Dne 10. 7. 2011 v 15:39 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii dodávky v obci Racková.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila další jednotka profesionálních hasičů z Otrokovic se speciálním vyprošťovacím autem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k havárii dodávky zn. VW Transporter.

Řidič nezvládl jízdu a havaroval mimo komunikace, kde narazil do přejezdového mostku k rodinnému domu. Následně se vozidlo převrátilo na střechu do místního potoka. Ve voze cestovaly dvě dospělé osoby a tři malé děti.

Po příjezdu posádky zdravotnické záchranné služby byli pacienti předáni lékaři, který je ošetřil. Jedné osobě byl nasazen krční límec, další byly v šoku. Dětem hasiči rozdali dva plyšové maskoty dráčky Záchranáčky. Po ošetření byli pacienti převezeni do nemocnice k dalšímu vyšetření a nezbytné péči.

Při havárii došlo k úniku provozních kapalin do vodního toku. Hasiči nasadili sorbční hady, aby zabránili dalšímu šíření ropných produktů. Velitel zásahu povolal na vytažení auta jeřáb z otrokovické stanice. Po dojezdu speciálu bylo vozidlo převráceno a vytaženo zpět na silnici.

Po dobu zásahu složek integrovaného záchranného systému byla omezena nebo zcela uzavřena doprava po místní komunikaci v obci.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet