Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasiči ze Suchdola nad Lužnicí se od sobotního dopoledne nezastavili

Sobotní dopoledne byl oznámen KOPIS CBE výjezd na otevření bytu pro záchrannou službu v Suchdole nad Lužnicí, kde bylo podezření na úmrtí majitelky bytu. Majitelka byla nalezena v bytě bez známek života.

V neděli vyjížděli hasiči kolem 9 h ráno na žádost KOPIS CBE. Jednalo se o monitoring kouře vycházejícího z lesa. Jednotka s vozem Cas 32 T815 1+3 vše prověřila a s negativním výsledkem se vrátila zpět na základnu.

Další výjezd pro vozy RZA 1+1 a Cas 32 T815 1+3 následoval před 23h ,kdy k nám dorazila silná bouřka. Jednalo se o popadané stromy v obci Hrdlořezy, Cep. Při návratu jednotky zpět na základnu, byla vyslána jednotka na pomoc záchranné službě do města Suchdol nad Lužnicí, kde pomáhala s resuscitací pacientky. Bohužel zde lékař poté konstatoval smrt.

Když už vypadalo, že se vše uklidnilo, vyjížděla jednotka na žádost ZZS Jčk znovu s vozem RZA do obce Rapšach, kde pomohla s transportem pacienta do vozu záchranné služby.

Pondělní ráno začalo výjezdem na žádost technických služeb města Suchdola nad Lužnicí. K události vyjelo vozidlo RZA 1+1 na likvidaci nebezpečného hmyzu v trafostanici v obci Suchdol nad Lužnicí. Poté KOPIS CBE informoval o výjezdu do obce Halámky. Na místo vyjely vozy RZA 1+1 a Cas 32 T815 1+3 k požáru automobilu Ford Focus v plném rozsahu. Za použití vysokotlakého hašení z RZA a 1× C proudu z Cas byl požár nejdříve lokalizován a poté dohašen. Na místo dorazila i kolegové z Českých Velenic.Z tohoto požáru byla dále jednotka vyslána s vozem RZA na odstranění prstýnku z prstu obyvatelky do obce Hamr.

Ondřej Vajo
Hasiči Suchdol nad Lužnicí
www.hasici-suchdol.estranky.cz

Sdílet