Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hasič zemřel cestou do zbrojnice

Dobrovolný hasič zahynul při nehodě, jež se stala v úterý dopoledne na Liberecku. Ve Škodě Favorit pospíchal do Českého Dubu, odkud jeho dobrovolná jednotka vyjížděla k požáru seníku v Paceřicích. Dnes to uvedla mluvčí Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje Iva Michalíčková.

Osmadvacetiletý muž narazil po projetí pravotočivé zatáčky na okraji Českého Dubu do betonového sloupu. „Příčinou tragédie byla zřejmě nepřiměřená rychlost. Několika velmi těžkým zraněním podlehl řidič přímo na místě nehody,“ uvedla mluvčí liberecké policie Vlasta Suchánková.

O hořícím seníku v Paceřicích se hasiči dozvěděli po deváté hodině. Leželo v něm 4000 malých balíků slámy pro koně. K události vyjely jednotky HZS LK stanice Liberec a Turnov a dobrovolní hasiči obcí Paceřice, Hodkovice nad Mohelkou, Příšovice a Český Dub se sedmi automobilovými cisternami.

Hasiči museli při zásahu rozebírat střešní konstrukci stodoly, aby se dostali ke skrytým ohniskům požáru. Bylo také nutné slámu vyvážet ven a prolévat vodou. Požár se podařilo lokalizovat ve 13:21 hod., k likvidaci požáru došlo v 18:45 hod. a celý zásah pokračoval až do deseti hodin večer.

Přímá škoda na majetku činí 400 tisíc korun převážně na stavbě stodoly, uchráněné hodnoty jsou 100 tisíc korun. Příčina požáru je v šetřeni Policie ČR. Podle vyšetřovatele příčin požáru se pravděpodobně jedná o závadu na elektroinstalaci.
Sdílet