Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nedbalost způsobila požár zděné kůlny

K požáru zděné kůlny došlo v noci z pondělí na úterý 12. července 2011 v Revoluční ulici ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. Hasiči byli o události informováni krátce před třetí hodinou v noci. Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů ze Dvora Králové nad Labem a Bílé Třemešné.

Požár jako první zpozorovali hosté nedaleké restaurace, kteří vyběhli ven a zaslechli volání o pomoc. Z hořící kůlny se jim podařilo zachránit devatenáctiletého muže, který uvnitř přebýval. Mladík se nadýchal zplodin hoření a ještě před příjezdem hasičských jednotek byl odvezen do nemocnice. Hasiči dostali požár pod kontrolu v 03:32 hodin. Příčinou vzniku požáru byla nedbalost mladého muže, který manipuloval v prostoru kůlny s otevřeným ohněm.

Požár se rozšířil na dřevěné kóje a uskladněný starší nábytek. Požár dále zničil zahradní nábytek, slunečníky, omítky, část střechy a došlo k poškození okna restaurace a fasády bytového domu. Přímá škoda způsobená požárem byla vyčíslena na 60 tisíc korun, uchráněné hodnoty na dalším majetku činí šest milionů korun.

por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet