Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Na Ostravsku opět hustě sněžilo

Především husté sněžení a led na silnicích znamenaly dnes dopoledne také práci na silnicích v kraji pro jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezské­ho kraje.

Hasiči z Ostravy a Frýdku-Místku vyjeli k dopravní nehodě kamionu a osobního auta v Rychalticích na hlavním tahu mezi Frýdkem-Místkem a Příborem, která se stala o půl osmé a při které byli oba řidiči lehce zraněni. Kamion zablokoval silnici, která byla neprůjezdná v obou směrech.

V Karviné v ulici ČSA se stala dnes dopoledne dopravní nehoda dvou osobních a nákladního auta. Hasiči z Orlové a Karviné vyprošťovali řidiče osobního auta. Podle informací, které máme k dispozici, měly dvě osoby těžší zranění. Hasiči pak také uklízeli vozovku od provozní náplně vozidel.

Hasiči z Havířova vyjížděli k méně obvyklé nehodě cisterny, plné pohonných hmot, které se nepodařilo dojet k podzemnímu zásobníku u čerpací stanice Unicorn v Havířově v ulici U koupaliště. Hasiči museli vozidlo vyprostit.

Jednotka HZS MSK z Ostravy-Poruby dnes dopoledne vyprošťovala nákladní Avii, zaklíněnou v Martinovské ulici v Porubě v tramvajovém pásu.

Úsporně se zachovali hasiči z Ostravy-Hrabůvky, kteří vyjeli srážet rampouchy na střeše základní školy v Ostravě-Staré Bělé. Při cestě ke škole narazili ve Staré Bělé na dopravní nehodu osobního auta. Silnici očistili od provozních tekutin. Pak odjeli odstranit rampouchy na školní budově.

Olej na vozovce po srážce osobního a nákladního auta v Kozmicích na Opavsku (na tzv. Kozmickém kopci) uklízeli dnes v poledne hasiči z Hlučína. Nehoda se obešla bez zranění.


ppor. Mgr. Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet