Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ujížděl policistům, vyprostit ho museli hasiči

V úterý 12. července měli policisté pravidelnou dopravní akci, tentokrát na území města Smržovka. Kontroly až do oběda probíhaly standardním způsobem bez jakýchkoliv problémů.

Zlom nastal úderem 12,00 hodiny. Hlídka, kterou představovaly dvě policistky, chtěla zastavit vozidlo značky Ford Escort modré barvy. Řidič však na výzvu policistek nereagoval a začal ujíždět pryč, směrem na Novou Ves n.N. Hlídka začala okamžitě vozidlo pronásledovat.

Řidič vozidla značky Ford při vjezdu na Novou Ves n.N. nezvládl průjezd pravotočivé zatáčky, dostal smyk, vyjel mimo komunikaci a nejprve narazil do oplocení domu vedle silnice a posléze se po nárazu do svahu převrátil s vozidlem přes střechu.

V konečném postavení zůstalo vozidlo stát na levém boku a zraněný řidič zůstal uvězněn pod ním. Na místo byli přivoláni hasiči, kteří muže z vozidla vyprostili. Kontrolou bylo zjištěno, že muž nevlastní řidičské oprávnění a ani nemůže, neboť ještě není zletilý.

Při nehodě došlo k těžkému zranění řidiče, který byl následně převezen do krajské nemocnice do Liberce. Vzniklá škoda na vozidle a oplocení byla vyčíslena na částku 30 000 Kč.

V dalším šetření případu pokračují policisté skupiny dopravních nehod.

por.Mgr.Ludmila Knopová
KŘP Libereckého kraje
Policie ČR

Sdílet