Pátek 17. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Olomoučtí hasiči mají rádi zvířata

Profesionální jednotky během dne vyjížděly k několika pomocem s odstraňováním nebezpečného hmyzu a to nejvíce na Jesenicku a Šumpersku.

Ilustrační foto

V Olomouci v parku u ulice Na Střelnici pomohli se sundáním uvězněné kočky pomocí automobilového žebříku ze stromu ve výšce zhruba tří metrů.

K další pomoci uvězněné volavky, chycené do vlasce na Čechovickém rybníce vyjela profesionální jednotka požární stanice Prostějov s motorovým člunem.

V Přerově na ulici Tržní nedaleko mostu Legií asistovali hasiči z požární stanice Přerov městské policii s odstraněním ovce na komunikaci. Jednotka pomohla s naložením ovce do vozidla a vrátila se zpět na svou základnu.

K poslední pomoci tentokráte s divokými prasaty u zámeckého parku ve Velké Bystřici a to více jak dvaceti volně pobíhajících selátek, vyjela v nočních hodinách profesionální jednotka z Olomouce a místní dobrovolní hasiči Velká Bystřice.

Po velmi náročném zásahu se jednotkám podařilo odehnat tuto neposlušnou skupinu selat k blízkosti jejich chovného příbytku a majitelé budou pokračovat v odchytu za denního světla.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet