Čtvrtek 18. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Čtvrtý ročník Hranické věže se uskutečnil na konci června, časy pod 15 vteřin nebyly výjimkou

Letošní čtvrtý ročník, po loňské, úspěšné premiéře zařazení Hranické věže do seriálu závodů, tehdejší ligy ve výstupu na věž ČR, lze opět pojmout novátorsky a to organizaci dvojboje v disciplínách požárního sportu.

Po tom co úderem deváté hodiny odstartoval stovkařský závod na tartanové dráze stadionu v Žáčkové ulici, se tak Hranické sportovní klání, přidalo k dalším závodům v České Republice.

Závodníci nejprve ve dvou pokusech zdolali jednu z klasických disciplín v požárním sportu, tedy 100m s překážkami a po zhruba dvou hodinách, se všichni závodníci přemístili na požární stanici Hasičského záchranného sboru Olomouckého kraje v Hranicích.

Zde již na známém místě, sportovci hodnocené rychlé trati s dobrými časy, proběhla druhá v pořadí disciplína dnešního, hasičského dne. Rovněž ve dvou pokusech, v dřívějších letech se zde závodila až na čtyři možné pokusy. O tom, že závodiště patří mezi kvalitní a rychlé svědčí i samotné výsledky. „Třináctkové“ časy těch nejlepších jsou tomu dobrým důkazem.

Na posty nejlepších se i v letošním roce opět probojovali známé tváře a z celkového pohledu, lze novinkový dvojboj v požárním sportu v Hranicích, zařadit i nadále mezi ty nejprestižnější závody v celé České Republice.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
hran_vez_2013_100m.xls zobrazit online XLS 24 kB
hran_vez_2013_celk.xls zobrazit online XLS 59 kB
hran_vez_2013_vez.xls zobrazit online XLS 24 kB