Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

VIDEO: Po závadě auto vyhořelo během několika minut

Dne 14. 7. 2011 v 11:59 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta ve Valašském Meziříčí. Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Valašského Meziříčí s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k rozsáhlému požáru osobního auta zn. Ford Focus.

Řidič vyjel se svým vozem ze Zubří, když před Valašským Meziříčím ucítil v kabině slabý zápach. Zápach sílil, a proto raději následně zastavil u krajnice. Po vystoupení otevřel kapotu motoru, ale žádný požár nezpozoroval. V tom si náhle všiml plamene uvnitř vozu, a to v prostoru palubní desky.

Sám řidič se také pokusil proti požáru zasáhnout, ale malý jednokilový práškový hasicí přístroj na to nestačil. Během velmi krátké doby došlo k zesílení požáru a k rozšíření na značnou část auta. Další kolemjedoucí motorista přivolal na pomoc hasiče.

Hasiči byli na místě požáru už za čtyři minuty po výjezdu ze stanice. Takřka celé vozidlo bylo v plamenech. Hasiči bleskově rozvinuli vodní vedení a rozsáhlý požár se jim podařilo postupně lokalizovat i uhasit. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl svůj příběh o jízdě vozidlem a o vzniku požáru. Jako příčina vzniku požáru byla určena technická závada na elektroinstalaci vozu. Požárem způsobená škoda byla vyčíslena na 150.000 Kč.

video: Ondřej Horňák

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet