Úterý 7. května 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Šest zraněných při nehodě v Jablonném

Dvanáctého července před čtrnáctou hodinou přijalo operační a informační středisko HZS LK zprávu o srážce dvou osobních automobilů v Jablonném v Podještědí.

Ilustrační foto

Na místo vyslalo jednotky profesionálů z Jablonného v Podještědí, dobrovolné hasiče z Jablonného v Podještědí a Cvikova. Hasiči provedli vyproštění třech osob pomocí hydraulického zařízení a pomáhali záchranářům s dalšími zraněnými, na místě byl i vrtulník Letecké záchranné služby.

Celkem bylo zraněno 6 osob. Hasiči poté zajistili uniklé provozní kapaliny, pohonné hmoty a komunikaci zasypali sorbentem.

Tisková zpráva PČR

Kolem 13.50 hodin projížděl od Cvikova na Liberec 30 letý řidič osobního vozidla značky Škoda Fabia, když pak v mírné zatáčce v katastru Jablonného v Podještědí ze zatím nezjištěných příčin vyjel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím osobním vozidlem značky Škoda Octavia.

Následky nehody jsou vážné. Zatím co oba řidiči (řidič octavie 44 let) se zranili jen lehce, 37 letá spolujezdkyně, sedící na předním sedadle v octavii, utrpěla těžké zranění. Lehce se na zadních sedačkách octavie zranili i dva spolucestující ve věku 15 a 17 let.

Další pasažérka ze zadního sedadla, 11 letá dívka, utrpěla blíže nespecifikované zranění, se kterým byla transportována do pražské nemocnice Motol.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet