Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nabouraná Toyota z PS Humpolec

Na Vysočině zase sněžilo…aneb shrnutí několika výjezdů na D1.

V úterý 17.1. večer začalo na Vysočině hustě sněžit a již během noci se řidiči a silničáři na Vysočině museli vypořádat s větší nadílkou sněhu.

Pro hasiče kraje Vysočina to znamenalo již během noci několik výjezdů k dopravním nehodám, vytažení uvízlých nebo zapadlých automobilů.

V ranních hodinách se začala komplikovat situace na dálnici D1. V 5:56 hodin byla na Krajské operační a informační středisko HZS kraje Vysočina oznámena dopravní nehoda maďarské cisterny převážející slunečnicový olej na 97. km dálnice D1 směrem na Prahu. Cisterna prorazila středová svodidla a kabinou zasahovala i do rychlého pruhu dálnice směrem na Brno. Vyproštění cisterny, při kterém musel být provoz na dálnici na chvilku zastaven, provedla speciální firma. Řidič cisterny vyvázl bez zranění.
Osudný se tento zásah málem stal pro samotné hasiče ze stanice Humpolec. „Naštěstí“ se nepozornost projíždějícího kamionu stala osudnou pouze pro zasahující techniku – RZA (rychlý záchranný automobil) typu Toyota, který poté musel být odstaven z dalších zásahů. Škoda na automobilu se bude vyčíslovat. Jedná se o ani ne rok starý automobil.

V 7:29 hodin byla nahlášena další dopravní nehoda na dálnici D1. Na 93. km směrem na Brno skončil osobní automobil v příkopu. Nehoda se opět obešla bez zranění. Hasiči ze stanice Humpolec obrátili vozidlo zpět na kola, vyprostili je na vozovku a technicky zabezpečili místo nehody.

V 8:11 byla ohlášena na 153. km směrem na Brno nehoda kamionu bez zranění. Hasiči z Velkého Meziříčí zabezpečili místo nehody.

V 16:25 hodin vyjížděli hasiči z Velkého Meziříčí a Velké Bíteše na 155. km dálnice směrem na Prahu, kde došlo k dopravní nehodě osobního automobilu typu Jeep, který měl na přívěsu naloženo další vozidlo. Jeep se převrátil na bok a s vlekem ležel přes celou dálnici. Jednotky odstranily vozidla mimo dálnici a zabezpečily místo nehody.

Mimo dálnici hasiči v kraji Vysočina zasahovali u dalších 13 dopravních nehod a uvízlých automobilů. Většina z nich se obešla bez zranění.

I když na Vysočině pomalu přestává sněžit, silnice zůstávají sjízdné jen se zvýšenou opatrností!

npor. Mgr. Denisa Vrbová, HZS kraje Vysočina, tisková mluvčí
Sdílet