Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Bratři Mikulečtí řádili na Hartě

Dne 9. 7. 2011 se za opravdu slunečného počasí uskutečnil druhý závod Poháru ředitele HZS Moravskoslezského kraje v TFA (The Toughtest Firefighter Alive – Nejtvrdší hasič přežije) na Slezské Hartě. Pod hrází se plnily silové disciplíny a poté se běželo po 300 schodech na korunu hráze, kde byl cíl tohoto náročného závodu.

Na této soutěži řádili bratři Mikulečtí. Jiří Mikulecký, příslušník HZS z Ústí nad Orlicí s časem 5min a 1sekunda zvítězil a je to již jeho druhé vítězství v řadě. Jako druhý dokončil závod jeho bratr Ladislav Mikulecký. Ten za ním zaostal o pouhých 8 sekund. O třetí místo se strhl velký boj, z kterého nakonec vyšel vítězně Tomáš Zobaník z Přerova.

Pořadatelé z územního odboru HZS MSK v Bruntále připravili pro všechny příjemné podmínky k této náročné soutěži a všem děkují za účast v závodě. Všechny nadšence silových soutěží hasičů srdečně zveme na třetí závod poháru, který se uskuteční 19. srpna v Horní Lhotě u Ostravy. Závod proběhne jako noční soutěž a závěrečné stoupání borci poběží po osvětlené sjezdovce.

Podklady, informace a fotografie – Leopold Hejneš (HZS MSK, Ostrava – Fifejdy).

kpt. Ing. Petr Faster
odbor operačního řízení
HZS Moravskoslezské­ho kraje

Sdílet
Přiložené soubory
pohar-reditele-hzsmsk-tfa-2011.xls zobrazit online XLS 47 kB
vysledkova listina hartaman 2011.xls zobrazit online XLS 32 kB