Sobota 27. července 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Cisterna s mlékem se převrátila, řidiče transportoval vrtulník

Včera (14. července 2011) v 18:11 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina hlášení o dopravní nehodě cisterny na komunikaci u obce Čáslavsko.

K nehodě vyjela jednotka profesionálních hasičů ze stanice Pacov společně s jednotkou sboru dobrovolných hasičů z obce Čechtice.

por. Bc. Hana Kotková, Policie ČR:

Po projetí levotočivé zatáčky nezvládl řidič řízení vozidla, zajel na pravou krajnici, která se pod soupravou utrhla a ta se převrátila do pravého silničního příkopu. Mléko se částečně rozlilo po louce a steklo do potoka a rybníka.

Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 1.041.000 korun. Šetření nehody provádí policisté ze skupiny dopravních nehod.

V kabině vozidla zůstal uvězněný řidič, kterého museli hasiči vyprostit. Jednotky pomohly zdravotníkům s ošetřením zraněného. K dalšímu ošetření byl řidič letecky transportován do nemocnice. Jak doplnila policejní mluvčí, z důvodu zranění nebyla na místě provedena dechová zkouška.

Při nehodě došlo k úniku přibližně 20.000 litrů mléka do půdy a do potoka, ze kterého se mléko dostalo až do nedalekého rybníka. Z bezpečnostních důvodů hasiči rybník prokysličovali. K úhynu ryb nedošlo.

Zbylý obsah cisterny (cca 6.000 litrů) byl přečerpán do náhradního vozidla.

Hasiči dále zajistili vozidlo proti požáru a úniku provozních kapalin. Ve 22:15 hod byla cisterna naložena na odtah.

redakčně upraveno

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet