Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár pergoly se rozšířil na vedlejší stodolu

Včera (14. července 2011) v 16:14 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina hlášení o požáru zahradní pergoly na ulici Rudé armády v Počátkách. Na místo události byly vyslány tři jednotky hasičů.

Požár se stihl z pergoly ještě rozšířit na vedle stojící stodolu. Na likvidaci požáru bylo nasazeno několik vodních proudů. Zasahujícím jednotkám se podařilo v 16:40 hod požár lokalizovat a o necelých třicet minut později zcela zlikvidovat.

V průběhu zásahu si poranil ruku jeden ze zasahujících dobrovolných hasičů. Zdravotníky byl sanitním vozem převezen k ošetření do nemocnice. Plameny za sebou stihly zanechat majetkovou škodu v předběžné výši 90.000 Kč – škoda ve výši 20.000 Kč vznikla na pergole a jejím vybavení, na stodole vznikla škoda 70.000 Kč.

Příčinou požáru byla neopatrnost při obsluze krbu, který byl v pergole. U požáru zasahovala jednotka profesionálních hasičů ze stanice Kamenice nad Lipou společně s jednotkami sborů dobrovolných hasičů z Počátek a Žirovnice.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet