Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Auto začalo hořet, řidič ho hasil mokrým hadrem

Dne 15. července 2011 ve 12:39 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v Uherském Hradišti.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů z Uherského Hradiště s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na ul. 28. října došlo k požáru osobního vozu zn. Š Octavia.

Řidič za jízdy zjistil závadu na voze a následně po zastavení u krajnice i požár v motorovém prostoru. Sám se snažil plameny hasit pomocí mokrého hadru, ale na sílící požár to nestačilo. Na pomoc museli vyjet hasiči.

Hasiči byli na místě za pár minut po výjezdu z nedaleké stanice. Bleskově bylo rozvinuto vodní vedení a požár byl postupně lokalizován a uhašen. Zásahem hasičů se podařilo zabránit rozšíření požáru na celé auto a uchránit další majetek. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Uherského Hradiště bylo místo požáru ohledáno. Řidič vypověděl příběh o požáru auta zjištěného během jízdy. Vyšetřovatel se domnívá, že příčinou vzniku požáru byla s největší pravděpodobností technická závada na palivovém vedení. Požárem způsobená škoda byla na zničeném motoru vyčíslena asi na 50.000 Kč. Zásahem hasičů se podařilo uchránit další majetek nejméně ve stejné hodnotě.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet