Pátek 3. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

JSDH Praha – Zličín cvičila v Troji na umělém vodním kanále

Sobota patřila výcviku JSDH Praha – Zličín na umělém vodním kanále v pražské Troji. Počasí vyšlo jako na objednávku, což byl první přepoklad pro úspěšný výcvik.

V plánu výcviku byla jízda na divoké vodě, záchrana tonoucího z divoké vody pomocí „házečky“ a záchrana s dopomocí hasičem. Jednotka si zopakovala své vědomosti ohledně technických parametrů vlastního vybavení a jeho používání a seznámila se s novým vybavením, což představovaly nové záchranné vesty a právě zmíněná házečka.

S jízdou a ovládáním raftu nám pomohl Pavel Mošnička z HZS Praha, který je zkušený vodák a za jeho pomoc a rady mu patří velký dík. V druhé části výcviku jsme se zaměřili na „kondiční“ jízdy s motorovým člunem opět se záchranou tonocího s nácvikem přiblížení se k tonoucímu.

Výcvik se líbil a předpokládáme, že si jej v letošním roce ještě jednou zopakujeme. Zároveň je v plánu výcvik na záchranu tonoucích na klidné vodě (plavecký bazén) s nácvikem správné manipulace s bezvědomím na vodní hladině a s nácvikem nestandartních sistuací které představuje třeba nebezpečí utopení zachránce tonoucím.

David Horák
JSDH Praha Zličín

Sdílet