Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pekařské auto skončilo ve stromech

Dne 17. 7. 2011 v 06:14 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po havárii nákladního auta u Bohuslavic u Zlína.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Zlína s jedním zásahovým vozem. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na silnici mezi obcí Bohuslavice u Zlína a Dobravy došlo k havárii nákladního vozu zn. MAN.

Řidič pekařského vozu havaroval v lesním úseku silnice a po nárazu do stromů došlo k vysypání převáženého pečiva. Na vozidlo spadl jeden ze stromů a došlo k úniku provozních kapalin.

Hasiči byli na místě havárie asi za patnáct minut a velitel zásahu potvrdil, že vozidlo je opuštěné. Po dohodě s majitelkou firmy a vedoucím dopravy byl vydán souhlas k vytažení vozidla pomocí techniky asistenční služby motoristům.

Hasiči na místě vystřídali své směny a pokračovali v zajištění vozidla proti požáru a úniku provozních kapalin. Kolem deváté hodiny začali hasiči odřezávat strom z vozidla a majitelé mohli začít s překládkou nákladu převáženého pečiva do dalšího auta.

Následně byla vozovka zcela uzavřena a odtahové službě se podařilo zničený nákladní vůz z lesa vyprostit. Vrak vozu byl následně naložen na ložnou plochu odtahu a doprava byla uvolněna pro běžný provoz. Během vyprošťování hasiči pokračovali v postupném odřezávání dalších poškozených stromů a zásah se tak protáhl až ke třinácté hodině.

Po zadokumentování události a vyšetření policií pomohli hasiči s úklidem vozovky a posléze se vrátili na svou základnu do Zlína.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet