Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

EXLIVE – první číslo vyjde v dubnu

Tak konečně jsme se dočkali. První tištěné číslo vyjde a do vašich rukou by se tak mělo dostat v dubnu. Původně jsme čekali na počet předplatitelů, který zajišťoval ekonomickou jistotu. Situace se ale vyvinula jinak.

Mělo vás být 2000, vzpomínáte? Lákali jsme vás na nulté číslo, které bylo ke stažení ZDE. Předběžných zájemců o časopis je ale v tuto chvíli méně, což by pro nás znamenalo jistý neklid při ekonomických úvahách, zda časopis vůbec vydat. Společně se všemi zainteresovanými, tedy lidmi kolem serveru POŽÁRY.CZ resp. občanského sdružení TRIPOS a společností Boomerang Publishing, s.r.o., jsme hledali i jiné možnosti, jak to zařídit, aby nový časopis spatřil světlo světa. Jak jsme to vlastně dokázali, vám prozradíme jindy, ale možná napoví, že jeden z našich redaktorů se stal šéfredaktorem časopisu RESCUE Report, článek si přečtěte ZDE.


Jaký vlastně bude časopis EXLIVE?
Už jsme vám to psali v článku k úvodnímu, nultému elektronickému číslu ZDE, ale nových informací není nikdy dost.


Kdy bude vycházet v roce 2006
1.č. duben– vzpamatovali jste se už po vánoční euforii a sérii služeb bez dovolených
2.č. červen – jedno čísílko na doby letního volna
3.č. září – po dovolené si budete užívat dalšího čísla
4.č. prosinec – je před Vánoci a blíží se konec roku, my vám práci o svátcích zpříjemníme

Technická specifika – počet stran, formát
Pro rok 2006 volíme rozsah stran 48 vnitřní + 4 strany obálka. Formát tzv. juniorpage 190×245 mm (např. časopis ČILICHILI).

Jaký bude jeho obsah?
Odlehčený, zábavný časopis, plný zajímavých informací nejen z oboru. Články vážnější i nevážné. Stálé rubriky, ve kterých představujeme kolegy ze zahraničí, seriál o technickém vybavení hasičů, jak se slouží ostatním aneb návštěva u podnikových hasičů, dívka EXLIVE, mobilní požární technika u nás i v zahraničí, komiks a další zajímavé rubriky.

První číslo přinese:
Kdo nás hasiče má rád a kdo ne? Mají se hasiči rádi mezi sebou? Rivalita mezi městy a dokonce mezi směnami.
Návštěva u zahraničních kolegů.
Představujeme letištní hasiče.
Plakát.
Historický požár.
Rozhovor s nejen tanečně založenou polovinou kapely Wohnout a další překvapení.

Jak časopis EXLIVE získat?
Po nějakou dobu jste nám posílali předběžné objednávky. My je postupně zpracujeme a budeme vás do konce března kontaktovat. Rádi bychom se totiž dozvěděli, zda jste to mysleli upřímně, a zařadíme vás do závazné objednávky. Ti, co stále váhali a možná ještě váhají, mají možnost vyplnit náš formulář ZDE. Časopis je také možné objednat prostřednictvím speciální pohlednice s titulní stranou nultého čísla, kterou zašlete poštou zpět na adresu uvedenou na pohlednici. Dalším způsobem, jak objednat EXLIVE, je najít si nás na stánku veletrhu PYROS od 16. do 19.května 2006, kde si rovnou časopis odnesete s sebou i s potvrzením o ročním předplatném. Další časopisy vám pak přijdou pohodlně domů. Pokud si časopis objednáte kdekoliv, na PYROSu nás určitě navštivte, ze všech předplatitelů budeme v pátek 19. 5. 2006 losovat o ceny. Mimo jiné i zdarma předplatné na celý rok. Cena 399,–Kč na rok, tedy necelá stokoruna na číslo.

Těší nás zájem o nový časopis, který snad splní vaše očekávání. Věřte, že se o to budeme snažit.
Sdílet