Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Osobní vozidlo skončilo po nehodě na střeše

Pět minut před šestou hodinou přijala tísňová linka hasičů informaci o dopravní nehodě osobního vozidla, které zůstalo po kolizi na střeše a naražené do stromu v obci Nová Dědina na Olomoucku.

Operační středisko Hasičského záchranného sboru k pomoci s možným vyproštěním zraněných, zaklíněných osob, vyslalo jednotku požární stanice Uničov. Po provedeném průzkumu velitel zásahu potvrdil na místě zraněného spolujezdce, který byl již v době příjezdu naší jednotky v lékařské péči Zdravotnické záchranné služby. Řidič vozidla z místa nehody utekl a Policie ČR po něm ihned zahájila pátrání, během chvíle se zdařilo řidiče dopadnout. Ten byl rovněž zraněný a byl předán k ošetření.

Hasiči následně likvidovali únik provozních kapalin a provedli protipožární opatření. Po provedeném vystřídání směn ( v 7:00 se mění služby u HZS všech krajů ) pokračovala s asistencí u dopraní nehody následná směna, ta vyčkala na dokončení dokumentace Policii ČR a hasiči poté vozidlo převrátili zpět na kola a uklidili komunikaci.

Zdeněk Hošák
tiskový mluvčí
HZS Olomouckého kraje
Sdílet