Sobota 18. května 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Po nehodě v Lužné mělo hořet auto

Dne 18. 7. 2011 ve 12:05 hod. byli hasiči požádáni o pomoc po dopravní nehodě dvou vozů u obce Lužná.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým speciálem a s velitelským autem s rozšířenou výbavou. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že na hlavním tahu I/57, v obci Lužná, došlo k vážné dopravní nehodě dvou osobních aut zn. Suzuki Swift a Opel Astra.

Po vzájemném čelním střetu obou vozů došlo k vážnému zranění a zaklínění řidiče v prvním autě. Svědci události na tísňovou linku hasičů oznámili, že po nehodě mohlo dojít k požáru. Na pomoc vyjeli hasiči, zdravotníci i policisté. Druhý z řidičů utrpěl jen lehké zranění na ruce.

Hasiči byli na místě za osm minut po výjezdu ze stanice. Velitel zásahu z místa potvrdil, že k požáru nedošlo, a že se jednalo o páru z chlazení vozů. Hasiči se okamžitě pustili do vyprošťování zraněného a zaklíněného řidiče. Muže se podařilo z vraku dostat bez použití speciálních vyprošťovacích nástrojů, a to přes zadní dveře. Pacient byl naložen na páteřní desku a hasiči přenesen do sanitního vozu.

Lékař posádky zdravotnické záchranné služby muže ošetřil a následně odvezl do nemocnice. Druhá vyslaná posádka zdravnotníků se následně postarala o ošetření zraněné ruky druhého řidiče. Doprava v místě nehody byla silně omezena. Osobní vozidla projížděla po místních komunikacích, větší a nákladní doprava se zastavila.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet