Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Chlorid železitý unikal z cisterny

V obci Trotina zasahovali hasiči ze čtyř jednotek u úniku chloridu železitého z cisterny na parkovišti před autobazarem. Po příjezdu na místo hasiči vytyčili nebezpečnou zónu a jímali unikající látku.

Následně vyčkali hasiči ze stanic Hradec Králové, HK – Pražská, Jaroměř, a SŽDC Hradec Králové na příjezd náhradní cisterny a asistovali při přečerpávání látky.

Zpráva HZS Královéhradeckého kraje:
Čtyři jednotky profesionálních hasičů z Hradce Králové stanice Pražská, centrální stanice Hradec Králové, Jaroměře a HZS podniku Správy železniční dopravní cesty Hradec Králové byly včera o půl deváté večer přivolány k úniku látky z cisterny u Trotiny. Z odstavené cisterny na parkovišti u autobazaru došlo k úniku chloridu železitého. Jedná se o žíravinu, která nesmí přijít do kontaktu s pokožkou. Hasiči vytyčili nebezpečnou zónu ve vzdálenosti zhruba patnácti metrů a jímali unikající látku do plastových sudů. Na místo se dostavila náhradní cisterna, do které byl přečerpán obsah z poškozeného vozidla. Na místo události byli přivoláni pracovníci odboru životního prostředí a byla kontaktována specializovaná firma poskytující nepřetržitou pomoc při řešení mimořádných situací spojených přepravou či skladováním nebezpečných látek. Při zásahu nebyl nikdo zraněn.

Sdílet