Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár zničil celý byt

Hasiči včera (22. 1. 2006) ve večerních hodinách zasahovali u rozsáhlého bytového požáru v Kopřivnici, na České ulici. Ilustrační foto.

Krátce před půl devátou večer vyjely jednotky Hasičského záchranného sboru Moravskoslezského kraje, stanice Nový Jičín k požáru bytu v 9. nadzemním podlaží panelového domu. Po příjezdu na místo hasiči zjistili, že dům je v prostorách 7. – 9. nadzemního podlaží silně zakouřen. Na místo vyjely další jednotky sboru dobrovolných hasičů Kopřivnice, Příbor, Štramberk a jednotka hasičského záchranného sboru podniku Tatra Kopřivnice. Při průzkumu v zakouřených podlažích byla v okolí bytu nalezena zraněná dospělá osoba a při dalším průzkumu v sousedním bytě dítě. Osoby se nadýchaly zplodin hoření. Byly předány k ošetření zdravotnické záchranné službě a po ošetření na místě byly převezeny do nemocnice k hospitalizaci. Vzhledem k hrozbě intoxikace dalších osob byli obyvatelé bytů v zakouřených podlažích evakuováni do nižších pater. Celkem bylo evakuováno 12 osob.
Hasičům se podařilo po 20 minutách požár lokalizovat a zabránit tak jeho dalšímu šíření v domě. Požárem byl zachvácen celý čtyřpokojový byt. Během další hodiny se požár podařilo úplně likvidovat. Na místo se dostavil zástupce starosty, aby ve spolupráci s majitelem domu zabezpečili náhradní ubytování pro postižené rodiny. Náhradní ubytování museli vyhledat obyvatelé požárem zničeného bytu a dalších tří bytů v jeho sousedství.
Při požáru byly lehce zraněny dvě osoby (nadýchání zplodinami hoření), žádná osoba nebyla při požáru usmrcena. Příčinu požáru vyšetřují vyšetřovatelé hasičů a Policie ČR. Škoda, způsobená požárem, byla odhadnuta na 1,2 milionu korun.
Sdílet