Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V obci Plasy hořel rodinný domek

K požáru jednopodlažního rodinného domu v obci Plasy vyjížděli dnes (23. 1. 2006) před sedmou hodinou ranní profesionální hasiči z Plas a dobrovolní hasiči z Kaznějova.

Jednalo se o požár vybavení rodinného domu. Požár se podařilo hasičům lokalizovat asi po 30 minutách. Škoda byla předběžně vyčíslena na 200 tisíc korun. Příčina požáru se šetří. Oheň vznikl brzy ráno v místnosti obývané matkou s ročním dítětem. Ti byli naštěstí při vzniku požáru v jiné části domu. Plameny tak pouze lehce popálily majitele domku a vyděsily matku dítěte.

Už dopoledne byl na místě krizový tým plzeňské Charity. Pomohl rodině při zajištění nejnutnějších potřeb. Zejména obec v tomto případě aktivně pomohla – finančně i co se týče bydlení. Od příštího týdne bude rodině hradit po přechodnou dobu ubytování v obecním bytě. Zatím našli všichni zasažení útočiště u příbuzných v nedaleké obci. Pracovníci krizové služby se s rodinou dohodli na podpoře při zařizování nové domácnosti. Ještě odpoledne také přivezli do místa náhradního ubytování základní ošacení.

Je to už – po Stříbře a Boněnově – třetí místo v kraji, kde požár zasáhl obytnou budovu, a k němuž pracovníci Terénní krizové služby od pátku vyjížděli.
Sdílet