Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Rozsáhlý požár v Úvalech u Prahy

Několik desítek hasičů ze Středočeského kraje a Prahy bojovalo od rána s rozsáhlým požárem budovy bývalého cukrovaru v Úvalech u Prahy. Na místě zasahovalo patnáct jednotek hasičů. Aktualizace 25.1. 16:25NOVÉ FOTOGRAFIE.

18:00 hod. – Požár byl již uhašen a většina jednotek se vrátila na své stanice. Na místě zasahovaly jednotky HZS Středočeského kraje z Říčan, Českého Brodu, Staré Boleslavi a Kolína, HZS Praha ze stanic 4, 5 a 10 a jednotky SDH Veleň, Brandýs n/Labem, Mnichovice, Struhařov, Říčany, Kolovraty, Doubek, Mukařov, Čelákovice, Úvaly,Jirny a Škvorec. Nasazeno bylo nejméně 12 C proudů. Hasičům se z objektu podařilo vytáhnout čtyři auta. Příčina požáru je v šetření hasičů a policie.
------------------------------------------------------------------------------------------------------
Oheň zachvátil celou střechu budovy, ve které se nacházely tři autoservisy a autovrakoviště. Hasiči se snaží uchránit vedlejší autobazar. Požár byl ohlášen na KOPIS Středočeského kraje v 6:37 hodin ráno. Škoda byla předběžně odhadnuta na osm milionů korun.

12:20 hod. – Požár je už pod kontrolou a hasiči provádějí dohašování a rozebírání konstrukcí. Příčina požáru zatím není známa. Bylo nasazeno několik C proudů jak do budovy, tak po AZ. V odpoledních hodinách by měl budovu prohlédnout statik.

FOTO:
Miroslav Kosmata – foto 1–8
iDnes – foto 9
Petr Svoboda foto 10–19
Sdílet