Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Automobil v plamenech, pomohli až hasiči

Dne 22. července v 16.45 hodin vyjížděli profesionální hasiči z Holic a sousedního Královéhradeckého kraje k požáru osobního vozidla na silnici z Býště směrem na Hradec Králové.

Při příjezdu první jednotky na místo byly již osoby mimo vozidlo a celé vozidlo již v plamenech. Jednotka zasahovala pomocí vysokotlakého proudu a po dojezdu hradeckých hasičů byl vytvořen další proud „C“. Před příjezdem jednotky se snažili kolemjedoucí lidé pomocí ručních hasicích přístrojů uhasit plameny, ale bohužel se jim to nepodařilo. Povedlo se jim ale vytáhnout ještě z vozidla osobní věcí. Ke zranění osob naštěstí nedošlo. Příčina a výše škody jsou předmětem dalšího vyšetřování.

Požáry automobilů se velmi rychle šíří. Hasiči doporučují okamžitě opustit vozidlo. Hoří-li v motorové části automobilu, pokud možno kapotu neotvíráme. Jejím úplným otevřením umožníme okamžitý přístup vzduchu a tím se značně zvýší intenzita hoření. Máme-li po ruce hasicí přístroj, využijeme pouze malé skulinky u kapoty vozu a skrz ní se snažíme požár uhasit. Hasiči doporučují vozit s sebou ruční hasicí přístroj či hasicí sprej.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet