Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Hořel dům, dvě zraněné osoby a škoda 1,5 milionu

Dne 23. července v 15.50 hodin vyjížděli hasiči k požáru rodinného domu do Podhořan u Ronova. Na místě zasahovala profesionální jednotka hasičů z Chrudimi, ze sousedního kraje jednotka z Čáslavi a dále jednotky sboru dobrovolných hasičů Lipovec a Heřmanův Městec.

Ilustrační foto

Dvě osoby, jež se nadýchaly jedovatých zplodin hoření, byly z hořícího objektu vyvedeny těsně před příjezdem hasičů. Velitel zásahu poté nechal přivolat na místo zdravotnickou záchrannou službu. Ta převezla obě osoby k vyšetření do nemocnice. Hasiči používali při likvidaci požáru dýchací přístroje. Požár byl lokalizován v 16.26 hodin. Hasiči poté vynesli z domu nábytek a další věci, které nebyly poškozeny požárem.

Plameny se podařilo zcela zlikvidovat v 19.33 hodin. Dobrovolní hasiči střežili místo požáru až do sobotní 22 hodiny, poté se vrátili na svou základnu. Příčinou vzniku požáru byla pravděpodobně nedbalost v podobě kouření. Škoda byla předběžně vyčíslena na jeden milion korun. Uchránit se hasičům podařilo majetek ve výši 1,5 milionu korun.

Vendula Horáková
tisková mluvčí
HZS Pardubického kraje
Sdílet