Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Vážná nehoda motorkáře uzavřela tah na Vídeň

Hlavní tah Brno – Vídeň v Mikulově na Břeclavsku dne 26. 7. 2011 večer na více než dvě hodiny uzavřela vážná dopravní nehoda.

Ilustrační foto

Na komunikaci I/52 krátce po 19. hodině havaroval 37letý řidič motocyklu Triumph. Motorkář se podle informací HZS JmK zřejmě vyhýbal tahači Volvo s návěsem, který na mezinárodní komunikaci vyjížděl z parkoviště u obchodního domu Tesco nedaleko centra Mikulova. Motocyklista se strojem s motorem o objemu 2,3 litru na silnici upadl a při pádu se vážně zranil. Nehoda byla na tísňovou linku hasičů ohlášena v 19.15 hodin, na místo vyjela jednotka ze stanice v Mikulově.

Hasiči zraněnému motorkáři poskytli první předlékařskou pomoc a muže ošetřovali do příjezdu zdravotníků. Vážně zraněného motorkáře pak zdravotníkům pomohli naložit do vrtulníku letecké zdravotní služby, který muže dopravil na traumatologické centrum Fakultní nemocnice Brno-Bohunice. Havarovaný motocykl hasiči zajistili proti případnému vzniku požáru a sorbentem na silnici zlikvidovali skvrnu vyteklého benzinu. Havarovaný motocykl hasiči pomohli naložit k odtahu a v rámci likvidačních prací uklidili vozovku.

Mezinárodní komunikace I/52 byla ihned po nehodě zcela uzavřena. Provoz v jednom jízdním pruhu policisté krátce po 20. hodině obnovili, kvůli vyšetřování a dokumentaci nehody byla komunikace vzápětí opět uzavřena na více než dvě hodiny. Provoz na hlavním tahu Brno – Vídeň policisté odkláněli přes centrum Mikulova.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet