Úterý 16. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár autolakovny vyděsil obyvatele Hrádku

Požár autolakovny v Hrádku nad Nisou byl ohlášen na linku 112 dnes ráno v 7:55 hodin. Operační důstojník vyhlásil poplach čtyřem jednotkám, profesionálním hasičům z Liberce a dobrovolným kolegům z Hrádku nad Nisou, Chotyně a Chrastavy. Na místo se sjelo sedm cisternových vozů.

Jednotky po průzkumu nasadily dopravní vedení, rozdělovač a dva vodní proudy do 1. a 2. NP objektu. Hasiči využili i výškovou techniku, díky které do dostali ke střeše a udělali do ní odvětrávací otvory. Po lokalizaci bylo provedeno nucené odvětrání celého objektu pomocí přetlakových ventilátorů. Zásah probíhal v dýchacích přístrojích.

Zhruba po hodině od nahlášení události hasiči ještě dohledávali ohniska požáru, rozebírali izolaci a dohašovali. Z objektu vynesli i několik tlakových lahví. Požár vznikl v místě přístavby, kde se napojuje stará budova na lakovací box. Příčina je v tomto případě jasná, „šlo o nedbalostní jednání při svařování lepenky,“ sdělil vyšetřovatel příčin požáru por. Bc. Jan Mandl, DiS. Jak dodal, odhadovaná škoda je dva miliony korun.


Zvětšit mapu
Sdílet