Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při požáru domu zraněni dva hasiči

Dne 26. 7. 2011 ve večerních hodinách (21:55) byl na linku tísňového volání ohlášen požár rodinného domu v obci Prácheň na Českolipsku. Na místo vyjely celkem 4 jednotky – profesionální hasiči z České Lípy, České Kamenice a dobrovolné posily z Nového Boru a Kamenického Šenova.

Jelikož šlo o částečně roubený dům, požár postupoval velmi rychle a při příjezdu hasičů se rozšířil na všechny místnosti, především v 1. patře a podkroví. Zásah hasiči vedli pěti vodními proudy (3 zevnitř, 2 z venku). Hasičům bylo ohlášeno, že je jedna osoba uvnitř objektu, a tak se ji snažili rychle najít. „Při vyhledávání v zakouřením prostředí došlo ke zranění dvou hasičů, kteří byli odvezeni ZZS, jeden s poraněním kolene a druhý kotníku. V současné době jsou již z nemocnice propuštěni v domácím léčení,“ přiblížil velitel zásahu ppor. Ing. Jakub Kafka.

Protože se hledanou osobu nepodařilo najít uvnitř objektu, zaměřili se hasiči na průzkum okolí. Nedaleko na stromě našli oběšeného muže. Případ je v šetření policie a dnes dopoledne vyšetřovatel příčin požáru projde místo s psovodem Policie ČR se služebním psem na detekci akcelerantů hoření. Jak vyšetřovatel naznačil, zřejmě půjde o otevřený plamen v půdním prostoru. Z objektu hasiči vynesli také 2 propanbutanové láhve (10 kg). Operační středisko událost ukončilo dnes v ranních hodinách.

por. Mgr. Zdenka Štrauchová
tisková mluvčí
HZS Libereckého kraje
Sdílet