Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Nehoda vysokozdvižného vozíku v Deblíně

Dvaapadesátiletý muž se dnes smrtelně zranil při nehodě vysokozdvižného vozíku na místní komunikaci v Deblíně na Brněnsku.

Ilustrační foto

por. Bohumil Malášek, Policie ČR:

Dvaapadesátiletý řidič vysokozdvižného vozíku se snažil za pomoci stroje sundat osobní automobil z přívěsného vozíku. Když se mu podařilo vozidlo nadzvednout, vysokozdvižný vozík se podle svědků nekontrolovaně rozjel. Řidič se snažil z rozjetého stroje vyskočit, souprava se ale převrátila a muže přimáčkla k zemi.

Hlášení o nehodě hasiči na tísňové lince přijali v 11.44 hodin. Na místo vyjela jednotka ze stanice v Tišnově a místní dobrovolná jednotka z Deblína. Ze základny na letišti v Brně-Tuřanech do Deblína vzlétl policejní vrtulník s hasiči – leteckými záchranáři na palubě, z letiště k místu nehody odstartoval také vrtulník letecké záchranné služby se zdravotníky.

Při příjezdu hasičů, kteří byli na místě první, zraněný řidič vozíku nejevil známky života a hasiči proto ihned zahájili jeho resuscitaci. V oživovacích pokusech vzápětí s pomocí hasičů pokračovala osádka zdravotnického vrtulníku. Přes intenzívní úsilí záchranářů ale lékař konstatoval, že muž svá zranění nepřežil.

Hasiči sorbentem na komunikaci zlikvidovali drobný únik provozních kapalin. Po vyšetření a zadokumentování nehody policisty pak hasiči po 15. hodině převrácený vysokozdvižný vozík pomocí vyprošťovacího automobilového jeřábu postavili zpět na kola a sorbentem zasypali další drobný únik provozních kapalin. Havarovaný vozík pomohli naložit k odtahu. V 15.52 hodin hasiči ukončili zásah a odjeli na základnu.

por. Bohumil Malášek, Policie ČR:

Policisté na místě zjišťují okolnosti a příčiny nešťastné havárie.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet