Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu vznikl od DVD

Dnes, 27. 7. 2011 v 01:04 hod přijalo Krajské operační a informační středisko Hasičského záchranného sboru kraje Vysočina hlášení o požáru v bytě v panelovém domě na ulici Mládežnická v Třebíči. K požáru vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic Třebíč a Náměšť nad Oslavou.

Průzkumem místa zásahu hasiči zjistili, že je požárem zasažen byt ve druhém podlaží šestipodlažního panelového domu. V době vzniku požáru spali v bytě dva mladí lidé. Probudil je až štiplavý kouř, který se valil z obývacího pokoje. Ani na okamžik neváhali a na místo přivolali hasiče. Podařilo se jim také vzbudit ostatní obyvatele domu. Celkem muselo opustit své domovy čtrnáct lidí.

Hasiči na likvidaci požáru nasadili několik vodních proudů. V 01:28 hod se zasahujícím jednotkám podařilo požár lokalizovat. Úplná likvidace požáru proběhla v 02:39 hod. Hasiči také provedli kontrolu bytů nad i pod poškozeným bytem. Známky požáru však v bytech neobjevili. Silně zakouřené chodby a byt hasiči odvětrali za pomoci přetlakové a přirozené ventilace.

Požár vznikl od přenosného DVD. Plameny za sebou zanechaly škodu v předběžné výši 500.000 Kč.

Při požáru ani samotném zásahu nebyl nikdo zraněn.

Petra Musilová
tisková mluvčí
HZS Kraje Vysočina
Sdílet