Pondělí 20. května 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Revizní technik hasicích přístrojů nezaváhal

Dne 28. 7. 2011 v 08:31 hod. byli hasiči informováni o požáru osobního auta v obci Jablůnka.

Na místo vyjela jednotka profesionálních hasičů ze Vsetína s jedním zásahovým vozem, kterou posílila jednotka dobrovolných hasičů z Jablůnky se dvěma cisternami. Po příjezdu na místo bylo zjištěno, že došlo k požáru osobního auta zn. Š Favorit.

Starší majitel vozu vyjel od domu bez zapnutého motoru. Při jízdě z kopce následně zařadil rychlostní stupeň a motor nastartoval asi po 300 ujetých metrech. Na blízké křižovatce se snažil odbočit, ale motor po krátkém chodu přestal pracovat. Následně spatřil kouř z přední kapoty, vzápětí se objevily i plameny.

Tou dobou zrovna kolem projížděl revizní technik hasicích přístrojů, který okamžitě zastavil a na požár reagoval. Bez váhání použil při služební cestě převážené hasicí přístroje a pomocí dvou práškových a jednoho sněhového požár auta uhasil.

Z hasičů na místo požáru dorazila jako první místní jednotka, následována hasiči ze Vsetína. Hasiči požárem zasažený vůz ochladili, překontrolovali a zajistili proti dalšímu případnému rozhoření. Při požáru a zásahu nebyl nikdo zraněn. Na dohlídku zůstali u vraku místní hasiči.

Po příjezdu vyšetřovatele hasičů z Valašského Meziříčí bylo místo požáru ohledáno. Vyšetřování ukázalo na technickou závadu v palivovém vedení, když byla nalezena vypadlá hadička mezi palivovým čerpadlem a karburátorem. Benzin unikal z vozidla už za jízdy, čemuž nasvědčovaly nalezené stopy na cestě. Po nastartování stříkala pumpa palivo do oblasti motoru, kde došlo k požáru. Způsobená škoda na zničeném voze byla odhadnuta asi na 10.000 Kč. Zásahem proti požáru se podařilo uchránit další majetek asi za 10 tis. Kč.


O této události vás server POŽÁRY.cz již informoval v dnešních ranních hodinách v rámci krátkých zpráv.

mjr. Mgr. Bc. Ivo Mitáček
tiskový mluvčí
HZS Zlínského kraje
Sdílet