Čtvrtek 28. března 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Tahač se dřevem začal hořet přímo v lese

Požár způsobil škodu dva miliony korun. Když se řidič nákladního auta snažil plameny hasit ručním hasicím přístrojem, popálil se přitom na ruce.

Kabinu nákladního auta naloženého dřevem zcela zničil oheň. Hořet začal tahač ve středu dopoledne na lesní cestě u obce Činov na Karlovarsku. Na místo vyjela dobrovolná jednotka z nedaleké Stružné společně s profesionální jednotkou z Karlových Varů. Nákladní auto hořelo v lese ve vojenském prostoru Hradiště, povolána byla také jednotka vojenských hasičů Hradiště.

Ti ale asistovali u ostrých střeleb a k zásahu tak nemohli vyjet. Jako první byli na místě hasiči ze Stružné, kteří potvrdili, že oheň už zasáhl celou kabinu. Podle řidiče bylo navíc v nádrži tahače šest set litrů nafty. Oheň nezasáhl náklad tahače a nedošlo ani k úniku nafty z nádrže.

Ještě před příjezdem hasičů se plameny pokusil zlikvidovat řidič pomocí ručního hasicího přístroje, přitom se zranil na ruce. Přímo na místě ho ošetřili zasahující hasiči, řidič si pak zajistil lékařské ošetření v nemocnici, nebylo tak nutné povolat sanitku záchranné služby. Škoda je odhadnuta na 2 miliony korun, vyšetřovatel požárů stanovil jako příčinu technickou závadu na elektroinstalaci v autě. Zásah trval necelé dvě hodiny.

Zasahující jednotky:

  • HZS Karlovy Vary (CAS 24 Scanie)
  • JSDH Stružná (CAS 25 L101)
Martin Kasal
tiskový mluvčí
HZS Karlovarského kraje
Sdílet