Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár podkroví domu v Hořovicích

V úterý 26. 7. 2011 ve 22:59 hodin zasahovaly jednotky HZS Středočeského kraje ze stanice Hořovice a Beroun společně s JSDH obcí Žebrák a Komárov ve spolupráci se ZZS, Policií ČR a rozvodnými závody při požáru podkroví a střešní konstrukce rodinného domu v Hořovicích v ulici Příbramská.

Při příjezdu první jednotky z PS Hořovice se velitel zásahu dozvěděl od příslušníka PČR, že dům má být údajně obýván třemi osobami z toho dvěma dětmi. Průzkumná skupina v dýchací technice prováděla vyhledávání osob v 1. NP a poté ve 2. NP včetně podkrovních místností, kde probíhalo plamenné hoření. Průzkum nepotvrdil přítomnost osob v objektu, RD byl v rekonstrukci. Hasičům ztěžovali vstup na pozemek domu dva hlídací psi, kteří si „zodpovědně plnili svoji práci“. Až do příjezdu jejich majitele, který je uzavřel do kotců, museli hasiči vstupovat do domu přes okno z ulice.

Lokalizace požáru byla provedena pomocí dvou vysokotlakých proudů z CAS 24 MB a CAS 32 T 815. Na místo byl povolán i AZ 30 Iveco ze stanice Beroun. Při zdolávání požáru byl objekt monitorován pomocí termovizní kamery, která odhalila tři skrytá ohniska požáru v mezistropí a ve stěnách domu.

Na dohlídku na místě události byla ponechána osádka 1+1 s CAS 32 T 815 ze stanice Hořovice až do středečních ranních hodin.

nprap. Zdeněk Laube
pověřený velitel požární stanice Hořovice

Sdílet