Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Žena zemřela při požáru domku

Devětapadesátiletá žena dnes (26. ledna) zemřela při požáru v rodinném domku v Blansku-Horní Lhotě. Požár zpozoroval v 7:21 hodin její 35letý syn, který uvědomil sousedy a ti zavolali hasiče.

Na místo vyjely dvě jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů. V době jejich příjezdu byl domek o půdorysu cca 10 × 10 metrů silně zakouřen a hasiči zasahovali v dýchacích přístrojích. Proti plamenům v jedné z obytných místností nasadili vysokotlaký proud, požár lokalizovali v 7:35 hodin a likvidovali v 9:03 hodin. Po odvětrání domu na požářišti hasiči našli 59letou ženu, která nejevila známky života a přivolaný lékař konstatoval úmrtí. Syn majitelky byl s podezřením na nadýchání toxickými zplodinami hoření převezen do nemocnice. Příčina vzniku požáru je dosud v šetření, pes s výcvikem na vyhledávání stop po hořlavinách na požářišti neobjevil žádné známky po použití hořlavých kapalných látek. Podle dosud zjištěných poznatků se experti HZS a Policie ČR zatím nejvíc přiklánějí k možnosti, že požár způsobila nedbalost při kouření. Škoda na starším domku dosud nebyla vyčíslena, hodnotu uchráněné části objektu vyšetřovatel předběžně odhadl na 50 tisíc korun.

Od začátku roku jde již o druhé úmrtí při požáru na Blanensku. První obětí požáru byl 4. ledna 38letý muž, který brzy ráno zemřel v plamenech v zahradní chatce v Letovicích-Třebětíně. Šetření příčiny vzniku tohoto požáru zatím není uzavřeno, chatka však zřejmě začala hořet od topidla na pevná paliva.

Ilustrační foto.
Sdílet