Úterý 23. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V hořící dílně byly tlakové lahve

Dne 29. 7. 2011 v 8:04 hod. byl na tísňovou linku ohlášen požár dílny v příměstské části Mladé Boleslavi zvané Chrást, kde se měla nacházet autogenní souprava a další tlakové lahve.

Na místo byla vyslána jednotka HZS SČK ze stanice Mladá Boleslav s technikou CAS 24 T-815 a CAS 32 T-815. Na místo také vyjel vyšetřovatel požárů a řídící důstojník. Po příjezdu byl zjištěn požáru uvnitř dvoupodlažní budovy.

Plamenné hoření pozorováno nebylo, z objektu se valil hustý černý kouř. Jednotka provedla bojové rozvinutí 2 C proudů a provedla průzkum. Objekt byl doslova zarovnán nejrůznějším vybavením, díly na OA i samotnými vozy. Při průzkumu byly postupně nacházeny různé tlakové lahve. Prvotní informace zněla, že uvnitř by se měly nacházet střelné zbraně a střelivo – to se naštěstí nepotvrdilo.

Postupně jednotka provedla lokalizaci požáru a částečně vynesla zasažené vybavení. Průzkumem 2. NP bylo zjištěno, že i zde se nacházejí ve velkém množství nejrůznější autodíly. Závěrečným průzkumem byla potvrzena likvidace a místo bylo předáno vyšetřovateli a Polici ČR.

Ohledáním byly zjištěny stopy, které nasvědčují pravděpodobné verzi příčiny vzniku požáru a to úmyslné zapálení. Škoda na objektu a vybavení byla odhadnuta na 250.000,– Kč a uchráněné hodnoty na 900.000,–. Požár i zásah se obešly bez zranění.

por. Ing. Michal Macoun
Vyšetřovatel požárů ÚO Mladá Boleslav

Sdílet