Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Zemřel hasič a kamarád Pavel Štěpka ze Šluknova

Se smutkem všem oznamujeme, že nás navždy opustil člen našeho sboru a kamarád Pavel Štěpka, který zemřel po krátké těžké nemoci v sobotu 23. července ve věku 48 let.

„Bylo-li na světě zásluhou blízkého člověka trochu více lásky a dobroty, trochu více světla a pravdy, měl jeho život smysl a zůstává navždy zapsán v našich srdcích.“

Jiří Sucharda, smuteční řečník, velitel JSDH Varnsdorf:

… nebyl sobecký, myslel na všechny, rád a ochotně pomáhal v rodině, zaměstnání, nebo všude tam, kde to bylo třeba. Tyto vlastnosti nejvíce uplatnil u dobrovolných hasičů, kde se zúčastňoval nejen zásahů, ale také společenských událostí a dětských táborů.

Právě zde se nejvíce uplatnila jeho láska, či spíše vášeň pro vaření. Bez jeho guláše, grilovaného selátka a dalších dobrot se neobešla žádná hasičská akce. Doslova srdeční záležitostí pro něj bylo pořádání táboření na Doubku, které se právě díky němu každoročně vylepšovalo a dostávalo jiný rozměr.

Pokud mu zaměstnání a zdraví dovolovalo, vždy pomáhal potřebným při zásazích, mezi ty největší patřilo odstraňování následků katastrofálních povodní v roce 2002 v okolí Děčína, nebo pomoc při likvidaci velkého požáru v Národním parku v roce 2006.

Za svoji dvacetiletou záslužnou činnost obdržel řadu ocenění a čestných uznání. Není také možné zapomenout na velké přátelství s německými kolegy z Beiersdorfu, bývalými obyvateli Fukova, či polskými nebo maďarskými kolegy, které si užíval a na které se vždy dopředu těšil.

„Kdybyste někdy radu potřebovali, jen s láskou na mne vzpomeňte, budu žít s vámi i nadále a budu bdíti nad každým vaším krokem, přijdu vám pomoci, aniž byste věděli.“

Sdílet