Neděle 28. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

FOTO: Memoriál Josefa Romportla a Vlastimila Málka

V pátek 5. srpna 2011 od 8.45 hodin se na stadionech TJ Sokol a HZS Královéhradeckého kraje v Hradci Králové uskuteční XXXVII. ročník Memoriálu Josefa Romportla a Vlastimila Málka v disciplínách požárního sportu. Pořadatelem je HZS Královéhradeckého kraje společně se Sportovním klubem hasičů HZS Královéhradec­kého kraje.

Soutěže jednotlivců se zúčastní profesionální a dobrovolní hasiči z celé České republiky, kteří se utkají v disciplínách požárního sportu – běhu na 100 metrů s překážkami a výstupu do 4. podlaží cvičné věže. Výsledky z výstupu do 4. podlaží cvičné věže se započítávají do „Ligy ČR 2011 ve výstupu na věž“, která zahrnuje výsledky z osmi závodů probíhajících během roku po celé České republice. Partnery akce jsou Statutární město Hradec Králové, Astor – Komplex s.r.o. Hradec Králové a Zdravotní pojišťovna Ministerstva vnitra ČR.

Memoriálu se zúčastní také reprezentační družstvo Hasičského záchranného sboru České republiky, pro které to bude zároveň příprava na nadcházející Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů, které se uskuteční ve dnech 19. až 21. srpna 2011 v Ostravě.

Hasičský záchranný sbor Královéhradeckého kraje pořádá Memoriál Josefa Romportla a Vlastimila Málka jako trvalou vzpomínku na hasiče, kteří při výkonu svého povolání obětovali to nejcennější, a to své vlastní životy. Příslušníci Josef Romportl a Vlastimil Málek zahynuli 18. července 1973, když likvidovali požár autogenní soupravy v dílně v Hořické ulici v Hradci Králové. Došlo k silnému zahřátí acetylenové láhve ze svářecí soupravy a jejímu následnému roztříštění, které smrtelně zranilo oba příslušníky.

Program:

  • 08.45 zahájení soutěže – hřiště TJ Sokol
  • 08.45 – 11.15 vyřazovací soutěž v běhu na 100 m s překážkami (hřiště TJ Sokol)
  • 11.30 – 12.30 trénink na hřišti HZS Královéhradeckého kraje (hřiště u SPŠ strojní)
  • 12.30 –16.00 vyřazovací soutěž ve výstupu do 4. podlaží cvičné věže (hřiště HZS Královéhradec­kého kraje)
  • 16.15 – 16.30 vyhlášení výsledků a předání cen (hřiště HZS Královéhradec­kého kraje)
por. Bc. Martina Žahourková
tisková mluvčí
HZS Královéhradec­kého kraje
Sdílet
Přiložené soubory
memoriál-výsledky 2011.doc zobrazit online DOC 28 kB