Pondělí 29. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Ostravští hasiči zachraňovali krásného srnce z řeky Ostravice

Na záchranu krásného a „přátelského“ srnce, který se pohyboval v řece Ostravici v Ostravě-Hrabové, vyjeli v neděli 31. 7. 2011 v podvečer profesionální hasiči ze dvou ostravských stanic Hasičského záchranného sboru Moravskoslezské­ho kraje.

Na srnce hasiči z Fifejd a Přívozu narazili u mostu v Mostní ulici v Hrabové. Srnec se naštěstí pohyboval na naplavené štěrkové lavici jen zhruba čtyři metry od břehu a nepouštěl se do větší hloubky.

Dva hasiči se převlékli do nepromokavých kombinéz (tzv. suchých obleků pro práci na vodě) a byli zajištěni lanem. Srnce chytili ve vodě pomocí ohlávky a vynesli jej po strmém a kamenitém břehu řeky Ostravice. Srnec žádné vnější viditelné zranění neměl.

Již v náručí hasiče se choval lesní tvor velmi klidně. Když byl vypuštěn na svobodu, nepelášil, jakoby mu za patami hořelo, ale zůstal i dál naprosto klidný a jen po očku pozoroval, co se kolem něj děje. Hasiči proto přes Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje zkontaktovali člena mysliveckého sdružení a po jeho příjezdu mu krásného a přátelského srnce předali.

Foto: Aleš Dvířka, HZS MSK Ostrava

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet