Pondělí 29. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár osobního vozidla v obci Štítina

Dne 31. 7. 2011 v 19:45 hod. telefonicky oznámil na bezplatnou linku tísňového volání Policie České republiky čísla 158 muž ročníku narození 1967 ze Štítiny, že na ulici Hlavní v obci Štítina právě hoří projíždějící osobní motorové vozidlo.

Ilustrační foto

Na místo byla ihned vyslána policejní hlídka z obvodního oddělení PČR v Kravařích, která zjistila, že požár již uhasili hasiči HZS Opava a přítomný vyšetřovatel požárů opavských hasičů uvedl, že k požáru osobního motorového vozidla značky Renault 21 došlo vlivem technické závady při jízdě z obce Nové Sedlice do Štítiny. Řidič automobilu, muž ročníku narození 1979 z Bohumína, okres Karviná škodu vyčíslil na finanční částku ve výši 1.000,– Kč. Ke zranění žádné ze zúčastněných osob nedošlo.

Prováděným šetřením ze strany kravařských policistů a lustrací vozidla z dostupných evidencích bylo zjištěno, že spz (registrační značka) upevněná na tomto automobilu je přidělena jinému motorovému vozidlu. Dále bylo zjištěno, že muž ročníku narození 1979 z Karvinska, který v době požáru automobil řídil, jeví známky požití alkoholických nápojů, což následně prokázalo i odborné měření dechovými zkouškami detekčním digitálním přístrojem Drager s naměřenými hodnotami 0,99 promile a 1,02 promile alkoholu v jeho dechu.

Na výzvu se dvaatřicetiletý řidič podrobil lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu (krve) na protialkoholní záchytné stanici v Opavě. Řidičský průkaz mu zadržen nebyl, poněvadž jej nepředložil, na místě mu však bylo zakázáno řízení všech motorových vozidel do dalšího rozhodnutí a celá záležitost je předmětem dalšího prověřování a prošetřování.

Zdroj: PČR René Černohorský

Sdílet