Neděle 5. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Střecha pohřbila stovky lidí

Stovky polských záchranářů zasahují u zřícené střechy výstavní haly v Chorzowě u Katovic na jihu země. Uvnitř bylo přes 500 lidí. Hasiči dosud našli 65 mrtvých těl. V nemocnicích je na 160 zraněných, jsou mezi nimi i Češi.

Polské internetové zpravodajství Gazeta uvedlo, že k tragédii došlo krátce po 17. hodině. V areálu se konala mezinárodní výstava poštovních holubů. Halou o rozměrech 100 × 150 metrů tou dobou procházelo na 500 až tisíc návštěvníků. Po 20. hodině věděli záchranáři o čtyřech mrtvých, na přelomu soboty a neděle však bilanci obětí zvýšili na dvacet. Hasiči předpokládají, že jejich počet ještě radikálně vzroste. Na místo dorazil i speciální tým osmnácti záchranářů se cvičenými psi.

Podle posleních zpráv agentury Reuters potvrdil mluvčí hasičů již 65 mrtvých. Zraněných je zatím přes 140, z nichž 128 zůstává v nemocnicích. Práci hasičů značně ztěžuje mráz. Mezi pohřešovanými jsou i tři Češi.

Zatím byla potvrzena smrt 66 lidí z toho dvou Čechů. Na místě stále zasahuje přes 1300 hasičů s těžkou technikou. Naděje na nalezení živých lidí je však mizivá

Na serveru Gazeta.pl najdete rozsáhlou fotogalerii Odkaz zde.....
Sdílet