Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár bytu v Brně. Dva zranění

Jak jsme vás již od ranních hodin informovali, v Brně došlo k požáru bytu, kde se nadýchali zpolodin hoření dva lidé. VTraubově ulici v Brně-Černých Polích se dnes v noci nadýchali zplodin hoření při požáru v předsíni.

Ilustrační foto

Požár v předsíni pavlačového bytu byl hasičům ohlášen ve 3.05 hodin, k jeho likvidaci vyjely jednotky profesionálních hasičů ze stanic v Lidické a Bauerově ulici a dobrovolná jednotka z Brna-Husovic. Průzkum po příjezdu jednotek ukázal, že v předsíni hořelo prádlo a oheň se obyvatelé bytu snažili uhasit. Muže narozeného v roce 1960 a jeho syna zdravotníci pro podezření na nadýchání toxickými zplodinami hoření převezli do nemocnice. Manželka uživatele bytu převoz do nemocnice odmítla.

Hořící a žhnoucí zbytky prádla hasiči z předsíně vynesli ven, kde je prolévali vodou. Oheň dostali pod kontrolu ve 3.20 hodin a dohasili ve 3.51 hodin. Požár způsobila nedbalost uživatele bytu při manipulaci s otevřeným ohněm. V bytě, který byl odpojen od el. proudu, si svítil svíčkami a plamen svíčky bez dozoru v předsíni zapálil prádlo. Způsobenou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 10 tisíc korun a událost uzavřel blokovou pokutou.

Sdílet