Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Terrno z Pyrosu už jezdí v MSK

Hasiči v Moravskoslezském kraji již zařadili do výjezdu zbrusu novou cisternovou automobilovou stříkačku Tatra Terrno, o které jsme vás, naše čtenáře, informovali přímo z letošního Pyrosu.

Vozidlo se samozřejmě vzhledem ke koncepci HZS MSK nijak výrazně neliší od ostatních Tatrovek, které už sbor vlastní, podobný automobil jsme představili už např. na veletrhu Interschutz.

Drobnou invenci zde můžeme pozorovat v zadní části nástavby, kde přibyly výstupky s integrovaným osvětlením, včetně výstražných modrých LED.

Vnitřní prostory rolet jsou – rovněž nově – osvětleny LED hady v celé své výšce. Panty na sedadlech v zadní části vozu se konečně přesunuly dozadu a hasiči si tak nemusí po každém sahání do úložných prostor pod sedadlo přiskřípávat popruhy dýchací techniky.

Připomenout si můžeme, že uváděnou CAS 20 pohání naftový přeplňovaný osmiválec o výkonu 325 kW a ve standardu je automatizované řazení Norgren. Objemy nádrží na vodu a pěnidlo jsou 4000 respektive 240 litrů. Čerpadlo THT TO 3000 je řízeno CAN sběrnicí a dosahuje jmenovitého prltoku 2000 litrů za minutu. Sedadlo velitele je vybaveno integrovaným držákem dýchací techniky.

Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje vybavuje vozidly Tatra své územní odbory Bruntál a Frýdek-Místek, na jehož „centrále“ právě tato konkrétně představovaná cisterna slouží.

Sdílet