Čtvrtek 25. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Při opravě domu spadla střecha a zabila dítě

Pět jednotek hasičů vyjelo v pátek 5. 8. 2011 večer do obce Horní Bludovice (u Havířova, okres Karviná), kde spadla střecha části rodinného domku a zasypala tři osoby. Zraněného dospělého muže a ženu přepravily sanitky do nemocnic v Havířově a Ostravě-Porubě, nehodu nepřežil rok a půl starý chlapeček.

Informaci o pádu střechy obdrželo Integrované bezpečnostní centrum Moravskoslezského kraje krátce v pátek po půl šesté večer. Na místo byly vyslány dvě jednotky Hasičského záchranného sboru – ze stanic v Havířově a Frýdku-Místku, a s nimi tři jednotky dobrovolných hasičů z havířovských částí. Frýdecko-místečtí profesionální hasiči mohli vzápětí odjet zpět na stanici.

Při příjezdu jednotek již byli zranění v péči rychlé záchranné služby. Hasiči zajistili místo nehody, zkontrolovali, zda již nehrozí další pád a prověřili, zda se pod zřícenou střechou nenacházejí další lidé

por. Mgr. Zlatuše Viačková, Policie ČR:

Policejní komisař zahájil úkony přečinu usmrcení z nedbalosti. V sobotu byl na pracovišti kriminální služby vyslechnut 42letý muž, který se za přítomnosti policejního interventa k celé tragické události vyjádřil. Obvinění zatím sděleno nebylo. Matka dítěte bude také policisty kontaktována.

Nicméně jen v případě, že lékaři to dovolí. Policejní komisařka k vyšetřování přibrala soudního znalce z oboru. Na otázky týkající se statiky domu a následků zásahu budeme čekat několik týdnů. Z výsledků prověřování a závěrů znaleckého posudku může být posouzena míra zavínění.

Petr Kůdela
tiskový mluvčí
HZS Moravskoslezské­ho kraje
Sdílet