Pátek 19. dubna 2024, slouží směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár v budově internátu v Soběslavi

V budově internátu Praktické, odborné a základní školy v Bechyňské ulici v Soběslavi byl na tísňovou linku 112 ohlášen požár. K zásahu vyjely osádky dvou cisteren ze stanice Soběslav. Průzkumem bylo zjištěno, že jedna z chodeb internátu je silně zakouřena.

Ilustrační foto

Zasahující hasiči nejprve provedli kontrolu, že v celé budově se nikdo nenachází, a zakouřenou chodbu začali odvětrávat pomocí přetlakové ventilace. Velitel zásahu rozhodnul o vypnutí přívodu elektrické energie a přívodu plynu.

Po odvětrání chodby hasiči zjistili, že kouř vychází pod dveřmi skládku na ložní prádlo. Uvnitř nalezli doutnající hromádku lůžkovin a hořící pohovku. Lokalizaci a následnou likvidaci jednotka provedla pomocí jednoho vodního proudu z místního hydrantu.

Doutnající zbytky byly vyneseny mimo budovu a tam dohašeny. Zásah hasičů byl po celou dobu veden v dýchací technice. Po úplném dohašení hasiči ještě zkontrolovali a odvětrali sousední pokoje. Na místě byla přítomna Policie ČR. Požár způsobil škodu za Kč 100 000,–-, hodnota uchráněného majetku činí Kč 1 000 000,–-.

Vendula Matějů
tisková mluvčí
HZS Jihočeského kraje
Sdílet