Pátek 19. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Požár lednice v rodinném domě v Roztokách u Prahy

Dne 6. srpna 2011 v 10:11 byl na tísňovou linku 112 ohlášen valící se černý dým z oken v prvním patře RD v Roztokách u Prahy.

Na místo byla vyslána jednotka profesionálních hasičů ze stanice Roztoky, jednotka dobrovolných hasičů SDH Roztoky a SDH Horoměřice a vyšetřovatel požárů. V průběhu zásahu se na místo dostavila jednotka SDH Horoměřice, a na vyžádání velitele zásahu byla na místo povolána termokamera ze stanice Kladno.

Průzkumem bylo zjištěno, že se jedná o požár lednice v přízemí rodinného domu a v objektu se nikdo nenachází. Pro silné zakouření celého objektu hasiči zasahovali v dýchací technice. RD byl odpojen od elektrické energie a na likvidaci byl nasazen jeden C proud. Na odvětrání objektu byla nasazena přetlaková ventilace. Místo požáru bylo monitorováno termokamerou z důvodu kontroly případného skrytého šíření požáru.

Požárem, respektive zplodinami hoření byl poškozen interiér celého rodinného domu, čímž majiteli vznikla škoda předběžně odhadnutá na 300 tisíc korun. Včasným a rychlým zásahem byl uchráněn majetek v hodnotě cca 7,5 milionu Kč.

Jako příčinu vzniku požáru vyšetřovatel požárů označil technickou závadu na stykači kompresoru lednice.

pprap. Jaroslav Růžička
zástupce velitele stanice Roztoky

Foto: mjr. Bc. Libor Pospíšil

Sdílet