Středa 8. května 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

V paneláku v Hořovicích hořela nabíječka

V neděli 7. 8. 2011 pár minut před jedenáctou hodinou dopoledne byla vyslána jednotka

HZS Středočeského kraje ze stanice Hořovice a JSDH Žebrák na požár v bytě panelového domu v Hořovicích v ulici U Remízku.

Po příjezdu první jednotky na místo bylo po provedení násilného vstupu do bytu zjištěno, že se jedná o požár nabíječky (230/12 V) v přízemním bytě sedmipatrového domu. Nabíječka spolu s nabíjenou baterií byla umístěna na chodbičce před koupelnou.

Při požáru části umakartového jádra došlo k uvolnění většího množství kouře, který zaplnil chodbu bytového domu. V bytě se v době požáru nikdo nenacházel. Hasiči provedli odpojení a uhašení nabíječky pomocí vysokotlakého proudu z CAS 24 MB.

Zásah komplikovala skutečnost, že na chodbě domu nebyla žádná okna, kterými by bylo možné zakouřený prostor odvětrat. Navíc větrací klapka z chodby v sedmém patře nebyla funkční.

Hasiči v dýchací technice provedli evakuaci celkem 25 osob z bytů nad místem požáru a přes okna jednoho z bytů v sedmém patře provedli odvětrání chodby. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Škoda požárem byla odhadnuta do 50 tisíc Kč. Příčina a okolnosti vzniku požáru jsou v současné době v šetření HZS Beroun a PČR Hořovice.

por. Ing. Milan Provazník
komisař, oddělení zjišťování příčin požáru
Hasičský záchranný sbor Středočeského kraje
územní odbor Beroun

Sdílet