Pátek 26. dubna 2024, slouží směna C. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Pestrý víkend hasičů: Nehody, požáry i uniklé nebezpečné látky

Náročný víkend s dvaadvaceti událostmi mají za sebou hasiči HZS Libereckého kraje. Nejčastěji vyjížděli českolipští profesionálové, a to desetkrát.

Zasahovali například u vážné dopravní nehody v Chotovicích, kde byla včera v 15:50 ohlášena srážka dvou osobních automobilů. Po příjezdu jednotka zjistila, že jsou na místě dvě zraněné osoby, přičemž jedna je zaklíněná ve vozidle. Více o nehodě v samostatném článku.

Zásah čtyř jednotek hasičů si vyžádal požár nízké budovy v Pěnčíně. Událost byla nahlášená včera v 1:30 na linku tísňového volání. Hasiči požár zlikvidovali jedním vodním proudem a na odvětrání objektu použili přetlakovou ventilaci. Předběžná škoda je odhadnutá na 100.000 Kč, věc je v šetření Policie ČR.

Pestrou škálu výjezdů doplnilo včerejší vylití kyseliny chlorovodíkové v objektu Pivovaru Svijany. Na místo byli povoláni turnovští profesionálové. Po provedeném průzkumu zjistili, že uniklo kolem pěti litrů této látky, která se naštěstí nedostala ani do půdy ani do vody, pouze na asfaltovou plochu. Jednotka pomocí vysokotlaku provedla zkrápění a ředění. U události byla Policie ČR a ČIŽP.

Sdílet