Středa 24. dubna 2024, slouží směna A. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

BMW někdo zapálil, požár se rozšířil i na další auto

Vozidlo BMW 730 D dnes v noci zničil požár v Myslínově ulici v brněnské městské části Královo Pole.

Požár zpozorovali obyvatelé sousedních domů. Muž, kterého probudila rána a vzápětí uviděl dým a plameny z přední části auta, se ještě před příjezdem požárních jednotek snažil auto hasit ručním přístrojem. Oheň se ale rychle rozšířil na celé vozidlo.

Hlášení o požáru hasiči převzali na tísňové lince v 1.24 hodin, krajské operační a informační středisko HZS na místo vyslalo profesionální jednotku ze stanice v Lidické ulici a dobrovolnou jednotku z Králova Pole. Při jejich příjezdu bylo celé vozidlo BMW v plamenech a oheň se šířil také na vedle zaparkované dodávkové vozidlo Ford Tranzit.

Požár se podařilo dostat pod kontrolu v 1.43 hodin, po dohašení lokálních ohnisek a ochlazení vraku auta ho hasiči zlikvidovali ve 2.44 hodin. Na vozovce v okolí auta hasiči sorbentem zasypali unikající olej.

Vozidlo BMW 730 D vyrobené v roce 2004 požár zničil, dodávku Ford Tranzit plameny a žár poškodily v přední části. Celkovou škodu vyšetřovatel HZS JmK podle předběžného odhadu vyčíslil na 500 tisíc korun. Požár vozidla BMW byl založen úmyslně.

Vrak auta dnes dopoledne spolu se specialisty HZS JmK a Policie ČR prohledal také policejní psovod se psy cvičenými na vyhledávání stop po hořlavinách. Ze zbytků vozidla byly odebrány vzorky k laboratorní expertíze.

por. Mgr. Jaroslav Haid
tiskový mluvčí
HZS Jihomoravského kra­je
Sdílet