Čtvrtek 25. dubna 2024, od 07:00 bude sloužit směna B. Jak poznáte hasiče v prchajícím davu? Jde opačným směrem.

Několik tun balené vody skončilo v příkopě

Dne 9. 8. 2011 kolem páté hodiny ranní došlo k dopravní nehodě na silnici 1. třídy č. 33, na úrovni obce Lochenice. Vozovka bude vzhledem k překládání nákladu, sanačním pracím a vyprošťování kamionu uzavřena předběžně do 12:30 hodin.

K dopravní nehodě pravděpodobně došlo tak, že řidič kamionu, který jel ve směru od Náchoda na Hradec Králové, zřejmě usnul, vjel do protisměru, sjel mimo pozemní komunikaci, kde se převrátil. Vezl několik tun balených vod, které se vysypaly, dále došlo k úniku pohonných hmot. Při dopravní nehodě nebyl nikdo zraněn. U řidiče byl alkohol vyloučen dechovou zkouškou. Předběžná výše škody se vyšplhala téměř na částku 1.600.000 korun.

V současné době probíhá překládání nákladu, provádí se sanace kontaminované půdy. Po přeložení nákladu se bude vozidlo vyprošťovat.

V místě nehody je silnice zcela neprůjezdná a byla stanovena objízdná trasa. Ve směru od Hradce Králové řidiči odbočí vlevo na obec Neděliště, pokračují vpravo na Sendražice a u motorestu Trotina najíždějí zpět na silnici č. 33. Ve směru od Náchoda řidiči u obce – respektive motorestu Trotina odbočí vpravo, dále přes Sendražice, Hořiněves, vlevo do obce Máslojedy, Chlum, výjezd na silnici 1. třídy č. 35 a poté směrem vlevo k okružní křižovatce ČKD.

zdroj: PČR nprap. Jan Čížkovský

Sdílet